Monday, August 29, 2016

Adam Mirza 1y 1m 1w

Jarang aku cerita pasal anak lelaki aku yang sorang ni. Adam Mirza.. Semalam bawak dia dan kakaknya berjalan2 di pasar.

mula2 aku cakap kat a.d, camne ni larat ke nak dukung dia. jauh gak nak jalan ni. dahla panas. pastu a.d cakap takpe la dia larat nak dukung Adam.

singgah kat satu gerai jual air ni, kebetulan orang kampung a.d yang punya. jiran selang serumah je. dia cakap pakaikan je la kasut, suruh dia berjalan.

.
.
.

krikk..krikk
.
.
.
.
.









Aku ngan a.d dua2 blur. nape laaa tak terfikir nak suruh Adam berjalan je? LOL. mesti dia lagi suka. hehe. setel masalah lenguh tangan dukung dia.

Adam 11.5kg..makan tak memilih..suka menjerit, tak dapat nak peluk dia lama2 ( geramnyaa). Adam pandai jalan awal ramadhan lepas. umur dia 10 bulan lebih. kakaknya 1y2m baru dapat kaki. kira awal lah Adam berjalan. Alhamdulillah 👏

baby memang cepat besar kan? tak terasa masa berlalu. sekarang aku ada 2 toddlers. Muna & Adam~ indahnya kalau ada baby lagi. ehhhh?? haha

saling mengerti itu indah



just sharing..ada benarnya kan?

Sunday, August 28, 2016

I sew : Kurung Moden Mini for Nadia

Orang cantik pakai apa pun cantik...betul tak? sebelum raya haritu nadia poslaju kain kat aku (KL to Srwk) , sekali tengok, wow kaler..ceria. heheh. aku pun tanya la, ni nak jahit fesyen apa? dia cakap 'pepandai la, ko kan slalu design baju muna'

Lama jugak aku berfikir...cane ni..akhirnya aku rasa nak buat desgin simple je, Kurung Moden Mini .. kain jenis 7 panel ..sesuai dengan nadia ni..seorang yang simple..kecik je orang nya.





Lepas raya haritu, aku asyik tanya 'bila ko nak pakai baju tu yaa?'..hahah..risau pulak kalau tak cantik..ada lagi satu jubah aku jahit jugak tapi tak tau kat mana gambarnya. fon aku penuh dengan gambar T_T

cakap pasal gambar, hasben nadia ni seorang part time photographer. so no wonder la gambar ni cun sangat, aku suka. untung ada tukang ambik gambar. 

tq bff for supporting my passion~

till i write again..Assalamualaikum :) 

Thursday, August 25, 2016

officially an atkiner

Psstt.. i'm on a diet. malunyaa nak ngaku. tapi xde hal la. at least ada usaha nak mengubah diri menjadi lebih baik kann? Sebelum puasa hari tu dah start diet atkins ni, ada la turun dalam 5kg. pastu raya, TERstop kejap. tak sampai hati tak makan sedap! (haha macam mana nak kuruss).

Okay sekarang aku nak start balik. slowly but surely. ramai yang dah buat diet ni kan. tapi aku baruuu nak mencuba. aku share salah satu menu untuk fasa pertama okay. sedap sangat! dan yang paling penting, senang nak masak.


daging cincang dan telur mata (banjir)

watermark yang asal ada je. haha
aku selalu tengok kat fb.. menu diet atkins..aku tengah dalam fasa 1 ni. diet ni tak sama dengan diet kalori tau. so mohon jangan kecam. btw daging tu terbuat banyak, so tak habis pun. simpan dalam peti ais nanti makan lagi :P


aku ambik resepi kat sini

gambar ni credit to owner fb : Nabila Zaidi. banyak menu best!
tu kisah dinner malam tadi. aku taip entry ni dengan penuh bersusah payah sebab line internet tak stabil. gigih nak update. hehe kbai.


Tuesday, August 23, 2016

Borak Kosong

Lama sangat tak bukak blog ni sampai aku tak ingat dah design dia, layout dia macam mana. Bukan tak nak update selalu tapi aku asyik berfikir je, rasa macam nak private kan aje. tapi nanti siapa nak baca? haha. aku menulis pon bukan sebab nak ramai orang baca. entahlahh susah nak put into words apa yang aku nak.

Tak nak la share banyak sangat kisah peribadi. hehe macam la ada orang nak tau. tapi just tak selesa la kot sebab zaman sekarang ni..paham-paham je la. semua di hujung jari..gituu. kalau boleh nak share benda-benda yang boleh bagi manfaat kat orang, and at the same time i dont lose my identity. cewah! Everytime baca blog lain macam ada semangat nak update blog. tapi bila nak upload gambar macam..eh belum watermark la apa..terus tak jadi. 

Busy sangat sekarang. Selain kerja hakiki (office hours), nak handle online biz @coolkids_collection ..menjahit jugak..my passion "byilyamel".. semua la aku nak buat. haha. Tambahan lagi dah jadi mak anak dua ni memang tak menang tangan. orang kata kalau anak dah tiga nanti baru okay. ye ke? 
Tengok laa sampai bila mood rajin ni.

.
.
.

scroll...scroll...entry lama...

.
.
.


ok

kelakar sangat. hahahahaha

takpe. semua tu kenangannn ;)


My photo

"i'm still the same old me, loving the same sweet you"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...