Friday, November 14, 2014

Hi :)

Assalamualaikum...

Hari ni hari yang baik. Hari jumaat, cuaca pon best, cerah, baru lepas huj an.

Today my little sweetheart turns 2 tahun 2 bulan




Makin besar, makin berakal, makin kuat merajuk jugak!

Dan..yang paling best..today i turn 28!!! Happy birthday to me.. Makin dekat 3 series..gulp.

Semoga aku dpt apa yg aku inginkan. Dunia akhirat. Aminnnn

Monday, November 10, 2014

Asingkan tempat tidur anak

Assalamualaikum..

Jumaat akan datang ni muna genap dua tahun dua bulan. Macam potty train gak, tetiba datang seru nak asingkan tempat tido muna. Asing katil je la. Huhu. Mulakan langkah kecil dulu..huhu.

Sekarang ni aku still tinggal dgn mertua..so takde maknanya nak asing bilik. Mertua dah kasi extra bilik untuk menjahit pun dah kira untung. Takkan nak conquer 3 bilik sekali kot..hihii. Bagi aku muna kecik sangat lagi nak asing bilik..kadang2 malam mintak susu. Kadang2 tak.

Ni tengah hari tadi, first attempt




Malam2 ni agak susah sikit sebab dia dah biasa tido tengah2. Manja2.. So mmg dia tak bersedia nak tido tepi dinding. Sikit2 dia naik atas katil aku n cakap " muna nak tido sinii"

Huhuu.





Bila dah tido baru la aku apaknya alih dia ke katil dia sendiri..so far ok..taktau la sampi esok pagi ok tak. Nanti update lagi.

Tapi tersentuh jugak la hati mak2 ni bila dia merenung tepat ka dalam anak mata kita n tanya " kenapa mama taknak geng muna lagi..."

Alololo. Sayu laa pulak. Dia selalu tanya soalan lebih kurang camtu..

"kenapa mama tak dukung muna..?" kalau aku senyap2 bancuh susu dia. Sebab biasanya dia nak aku dukung sambil bancuh susu..

"kenapa mama marah muna..?"

"kenapa mama mandi sorang..?"

Dan banyakkk lagi.

Mengada kan mamamuna ni..ni baru asing katil sebelah2 je dah rinduu. Tapi tak dapat dinafikan...memang selesa sikit.. Hurreyhh!

Aku harap aku boleh lelap lepas post entry ni. Nanite!
My photo

"i'm still the same old me, loving the same sweet you"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...