Sunday, January 29, 2012

feeling a miracle

pic by: Papaluna


Miracle...keajaiban..tak selalu terjadi pada kita kan? tapi kali ni macam dapat rasa..literally, yang miracle itu ada- dalam perut ni!

tadi pegi google dan hampir semua gejala-gejala tu aku tengah lalui...dan yang paling obvious tak lalu makan,rasa pening2 dan semua jenis bau dapat dihidu..huhu.. pendek kata,

I THINK I'M PREGNANT.

YaAllah, kalaulah ini satu  kenyataan aku bersyukur sangat2..actually aku belum buat urine test, aku rasa masih awal. tunggulah sikit lagi.

walaupun aku plan nak tunggu 3 tahun sejak oktober 2009..apa pun aku sangat hepi ;) gila tak hepi?! tapi aku akan lebih berhati2 dan tenang je supaya semuanya selamat.

last pregnancy aku dah lalui saat yang paling getir dalam hidup (boleh kata lah)
aku rasa kali ini ia berbeza. nantilah kalau ada masa aku post entri pasal pregnancy kembar tu.

Al-Fatihah kepada Luna Tsara n Luna Tuma'ninah

dan kepada Papaluna, terima kasih tak terhingga kerana menyediakan semua yang aku nak supaya dapat lalui saat ini dengan selesa termasuk semua makanan yang aku mintak, di'ada'kan. over kan, blum pape dah nak makan macam2..

so, bila nak buat urine test?. next week lah. the day aku sepatutnya datang bulan. okay.

Friday, January 20, 2012

Korean Drama: Lie To Me

Sekarang ni tengah layan drama korea, kali terakhir layan rasa2nya dalam tahun 2005-2008 kot sebab time tu tengah study lagi. so biasa lah bila kawan2 tengah tengok kita pun nyibuk, eh mintak2...pastu selagi tak abis semua episod selagi tu la tak gerak2 dari kerusi..sungguh tak molek perangai ye.. hehe..tapi aku bukanlah peminat tegar drama korea ni..adalah 2-3 judul....kot.

so zaman tu pun dah berlalu, tak ingat sgt pun drama mana dan jalan cerita dia. sebab panjang sangat! tapi sekarang ni, tengah duk tak buat pape, so why not kan? bak sini cerita korea satu. haha. banyak gile okay dapat dari sorang student ni. sporting la. baru kenal pun dah nak bagi..best3.

nama hero n heroin pun tak tau sangat dan tengah go with the flow. nampaknya memang tak nyesal tengok *ko memang loser pun kan takde life*

sumber: google
Tajuk drama ni "Lie to Me". ada 3 episod jeee lagi nak habiskan.. dan ada 14 lagi drama lain  (^.^)

such a couch potato ;p

Saturday, January 14, 2012

a freaking long hiatus? a new beginning

herlow (^_^)

i guess i can call this a freaking long hiatus...last time i wrote was in 2008. why didnt i write something?kan? and why now? some things are better left unsaid..

so its a new beginning for me..in this blogging thing i mean. it's been nearly 4 years...let's do a little summary shall we?

  • I finished my studies, on time. i graduated but absent during convocation, August 2008
  • I am married. February 2009. tee hee..
  • I have given birth to baby twins named Luna Tsara and Luna Tuma'ninah on October 2009 through an emergency c-sect at 25 weeks. Sadly, due to compilcations caused by prematurity, they passed away.
  • I have worked at gov departments. once as a trainee and another as a contract officer. nothing much.
  • I have lived at different places but still in the same district
  • and i..... cooked more often, yes!

just ur regular girl. perhaps a woman now..waaa (T_T)
i lived those 4 years with joy and sorrow. it's the stage of my life where i cried a lot.

but hey, everyone shud be happy, right? i went through troubles to find my own happiness and for all the people i hurt along the way, im really sorry.

i just dont know wut to do with myself. let time heals everything yeah.

Welcome 2012~
Good bye 2008, 2009, 2010 and 2011~

this marks a new beginning for me ;)
My photo

"i'm still the same old me, loving the same sweet you"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...