Wednesday, August 29, 2012

kau yang terindah

image googled


lately ni, mesti siap2 masak sebelum pukul 7,sebabnya nak tengok drama kau yang terindah kat tv3..hehe..kalau dejavu di kinabalu tu aku tak tengok sangat, tapi kali ni im glued to the tv..kalau dulu, suka tengok drama nora elena..

mula-mula dengar lagu tema dan tengok gambar-gambar yang cantik masa cerita tu habis, aku rasa, eh cerita ni macam best, lagi-lagi ada pelakon lelaki rambut panjang..ops..hehe, suka jugak watak yang dilakonkan nazim othman..dia punya expression dan gesture tu menariklah..ewah ewah..

mungkin sebab pelakon-pelakon yang bawak watak tu pun menjadi, lagu soundtrack pun best. tapi yang paling terkesan di hati ini ialah jalan ceritanya. pasal cinta lah, apa lagi. cinta orang muda pulak tu..bagi aku perasaan cinta sesama manusia tu adalah anugerah Allah...datang pun tanpa diduga..dan kalaulah kita boleh pilih dengan siapa kita nak jatuh cinta, mungkin hidup ni lebih senang...dan kalaulah otak mahu bekerjasama dengan hati...

pic googled

Monday, August 27, 2012

raya oh raya 2012

sempat gak ambik gambar firework masa malam raya ;')


sedar tak sedar hari ni dah 9 hari hari raya ..tapi..kenapa aku tak rasa macam raya lansung? tu la, bak kata orang tua2, kita hanya mampu merancang tapi Allah swt yang menentukan..so aku hanya mampu merancang nak ini nak itu...tapi kesudahannya semua tak menjadi...takpela, raya kan setahun sekali, tahun depan ada lagi..hehe

tapi makan tetap makan..

rendang ayam, menu wajib

sayur campoqq

lemangss

nasi himpit, nyawa ku di hari raya

kuah kacang, pasangan nasi himpit


daging masak kicap powerr

antara kek lapis yg sempat aku tangkap gambarnya

kek buah, tak minat tapi setiap raya mesti ada
emm lazatnya..bukan aku yang masak makanan ni semua, kakak ipar aku yang masak. aku tukang makan je. ada pulak orang bagi hamper cadbury kat dia, dia bagi aku sebungkus besar yang hazelnut choc biji2 tu..bagai orang mengantuk disorong bantal..memang masyuk layan tekak.haha

ok tolak tepi cerita makan. kenapa ye aku tak rasa mood raya tu?


Thursday, August 2, 2012

pelupa

hari ni ada checkup lagi kat klinik kesihatan...sepatutnya pagi tapi aku sendiri tangguh sampai petang so that papaluna bole keja half day dan temankan aku di klinik..

tiba-tiba (ceh) hp aku berbunyi..rupanya reminder..eh bila masa pulak aku ada set reminder? kalau hp papaluna tu banyak la reminder aku set, suruh jgn merokok, wajib bunyi kul 8 pagi setiap hari, suruh beli penyapu, french fries frozen tu (yes, mana bleh tinggal kentang), suruh macam-macam la, sabar je dia. hehe

ok back to the story, aku pun baca reminder tu..

Birthday papaluna…laaa macam mana boleh lupa! jgn tanya present, nak wish pun lupa..isk.

so cepat-cepat aku sms dan wish birthday dia...dah 29 dah umur hubby aku ni..tapi muka masih muda..aku yang kena giat pakai aging cream.

ha, last entry aku ada mention berat turun 200g. apa lah sangat..2 weeks after, which is today, turun lagi! 1.5 kg..kena refer ngan doctor untuk scanning...sekali doc takmo check sebab dia tengok aku punya gambar ultrasound kat klinik luar tu..follow date katanya. 37 weeks nanti baru doc scan.

macam mana ni..seumur hidup tak pernah pun turun 1.5 dalam 2 minggu. tapi aku memang kurang makan pun. kena start balik minum anmum la camni.

My photo

"i'm still the same old me, loving the same sweet you"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...