Saturday, May 24, 2014

Muna's glitter peplum

Salam...

Menjelang raya ni aku notice banyak collection yang guna elemen glitter..sana sini glitter...aku sukaaa..

Ekceli aku dah buat peplum untuk muna masa bulan april tempoh hari untuk dia pakai pegi pengilan..anak kazen papamuna kawen..

Ni m.dalili kilau part 2





Tengok kat fb pun dah ada jual kain glitter..cantik2 gilee ok..tapi nasib baik iman aku masih kuat lagi. Hoho..tapi aku ada beli glitter jenis lain..macam shawl glitter tu. Untuk ape aku belum figure out lagi.





Ok..korang nampak kan baju siti tu. Haa sbenarnya tu pattern tahun lepas..kalau tak silap aku la. Aku sebenarnya dapat inspirasi dari si cantik ni:



Cantik kannnn. From the same designer gak. Hurmmmm tahun ni pun cantik2 je collection yang fazura modelkan..from innai red huhuh..

Fesyen ape pulak yang mamamuna nak pakai untuk raya ni?? Fenin2.

Ada cadangan tak? Hihi

Friday, May 23, 2014

Tiup lilin

Salam..

Muna tak berapa sihat lately, sbb batuk dan selsema..get well soon sayang. Huhu

Siang tadi papamuna belikan kek yang ada patung bebudak tu..dan aku paksa dia beli lilin sekali..sebatang pun jadila. Hehe..aku buat ni sebab muna selalu cakap dia nak sambut birthday macam kak tiz haritu
.alamak tak sempat hadpate..huhu

So kitorang layankan je la..padahal muna ni bukan minat pun makan kek. Tapi yang penting reaksi dia tu bila tengok kek cute dan ada lilin..

Dia tak ingat la kot masa dia masuk umur setahun dia da tiup lilin birthday cake sendiri..lol.




Alang2 cakap pasal birthday ni..aku share la sikit gamba besday party kak tiz and adik aniq..






Real birthday muna coming soon in september :)

Saturday, May 10, 2014

Muna mengaji

Salam..

Sempat aku snap gamba budak kecik ni mengaji tadi..hehe..tudung tu anak buah aku punya keje.



Sekarang dia dah boleh ikut pakneknya sebut satu2 huruf jawi tu..kalau dulu attention span dia sangatlah pendek dan susah nak ikut sebut..

Umur muna sekarang ni nak masuk setahun 8 bulan :)

Thursday, May 8, 2014

Meeting Rizsya

Salam..

Hi korang..lama tak buat entry btol2. Hehee. Aku nak perkenalkan kawan baru muna, rizsya..nama penuh dia Riz Syaqira Az-Zahra..




Cantik kan orangnya, secantik namanya. Geram tau tengok dia..hehe..budak dua orang ni dulu last bertemu masa aku dan maknya sama mengandung..dalam first trimester lagi masa tu..

Macam tetiba je dah besa kan..huhu cepatnya masa berlalu. Sekarang mak dia nak hantar kain kat aku untuk buat baju rizsya ni..

Kitorang berjumpa kat mall sebab nak ambik measurement budak tecik ni..nanti dah siap sure aku wat entry lagi..so stay tuned yea..

Hari yang sama aku sambung jalan2..







Till next entry..baiii

Monday, May 5, 2014

Covered button kit

Salam...i finally got my hands on this:




From daiso. I hope it will work its magic!

;-)

Selamat pengantin baru nazliza dan ezil

Secocok, sepadan, bagai pinang dibelah dua. Syukur alhamdulillah selesai semuanya.


Sedihhh tak dapat attend ;((






My photo

"i'm still the same old me, loving the same sweet you"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...