Wednesday, July 11, 2012

[S.I.C] kebaikan beristighfar untuk ibu mengandung

pic googled
Satu hari tu, aku lepas solat, tetiba je FIL aku pesan, setiap kali lepas solat amalkan beristighfar untuk kebaikan aku n baby. aku pun tak banyak soal dan terima pesanan dia. beberapa hari lepas tu sorang kawan papaluna ni pesan gak kat aku, waktu-waktu  macam ni, (bulan dah banyak) amalkan beristighfar selalu…dia seorang yang selalu merawat orang yang ada sakit-sakit yang doktor tak boleh nak diagnose. so again, aku tak banyak soal dan terima pesanan tu juga.

bila ada kesempatan, aku pun google lah fadhilat beristighfar ni. kalau diikutkan memang beristighfar tu bagus untuk sesiapa sahaja sebab bila kita beristighfar maka dengan rendah hati kita mohon keampunan Allah s.w.t..apatah lagi untuk ibu mengandung yang bakal bertarung nyawa untuk lahirkan seorang manusia ke muka bumi ni.

pic googled

pic googled

Moga urusanku dipermudahkan, dan sentiasa berada dalam redha Allah s.w.t. sebab sebagai manusia aku sedar aku banyak buat dosa. astaghfirullahalazim...

Satu lagi pesanannya, amalkan makan buah epal merah…kalau dapat setiap hari sebiji..insyaAllah aku akan usahakan..kalau sesuatu tu baik untuk kita tak salah kalau kita amalkan kan?

No comments:

Post a Comment

thanks for your comments (",)

My photo

"i'm still the same old me, loving the same sweet you"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...