Monday, April 23, 2012

Hari-Hari Kari

i am married to a dear someone who can eat curry everyday! baru tadi masak kari ayam dengan susu cair upon request. baiklah sayangku, your wish is my command. kalau ikut selera aku, nak makan ayam masak merah. tapi takpelah, sekali sekala mengalah.

being a curry lover, masakan india justeru menjadi minat papaluna ni. kalau keluar pegi town, mesti nak makan nasi beriyani..favourite everrr lah kot. tak reti nak buat food review ni, tapi dalam banyak-banyak tempat..(banyak ker? hehe), islamic cafe kat batu 7 paling best lah. kalah buhari kafe kat satok. rasa dia lebih sedap, servis lebih mesra, pinggan lebih cantik..warna nasi lebih cantik...dan..ada tandoori dengan beriyani..that's my choice.



compared dengan buhari cafe:


hehe dah setengah baru ambik gambar..papadom pun hangus..presentation-wise, memang biasa je..lagi satu takde aircond, pastu nak order kueh tiaw goreng pun takde..kalau tak ada choice then okay la sini, kalau rajin pegi batu 7 mesti nak islamic cafe..hehe..harga lebih kurang..

satu hari nak belajar masak nasi beriyani lah.


ha, ini yang aku masak tadi...kalau papaluna, hari-hari masak ni pun takpe, kalau tak yang macam ni..yang ala-ala indian lah..kalau aku diverse sikit, kadang-kadang nak chinese food, thai food, western...tapi yang sentiasa aku nak, masakan padang lah...::drool::

No comments:

Post a Comment

thanks for your comments (",)

My photo

"i'm still the same old me, loving the same sweet you"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...