Sunday, November 10, 2013

regatta samarahan 2013

assalamualaikum....ni nak citer sket pasal regatta..

last time aku pegi masa 2011..masa tu blog aku ntah kemana..aku ntah kemana..so aku belum story lagi pasal regatta ni..masa tuh muna belum ada lagi...nak kate dalam proses pun belum lagi..haha..makanya..walaupun tanah agak basah2 moist ala choc moist cake, gigih jugak aku duk merayap sana sini, nak ambik gambar..hehe..cekidautt : 



video










ole2 cencaluk~ tahun ni tak ingat pulak nak beli
ni team bapak mertua aku ni..
jauh ni sebenarnya...aku duk zoom2..hehe
regatta atau lumba perahu ni memang bukan asing lagi untuk family papamuna..especially bapak mertua aku. kalau ada regatta, ada lah dia..tapi dia dah tak jadi pendayung tu la...dia jadi orang penting..sebelum nak dekat2 regatta diorang selalu meeting malam2..ada persatuan aku rasa...slalu jugak dengar pasal zaman kegemilangan dia...

one more thing, my fil ni pandai buat perahu.. ada gak orang cari dia suruh buat perahu...berseni jugak tangan paknek muna ni..halus kerja tangan dia..









*********************


ok, itu dulu.............perbezaan dulu dengan sekarang...kamera aku dah arwah dah...dan..semalam aku bawak muna pegi sekali~ tapi paham2 je la kan, bawak budak ni mane dapat nak pegi awal..so kitorang terlepas nak tengok perasmian majlis dan race belah pagi..



pantang tengok orang minum air pakai straw mesti dia nak gak

tak bleh blah betul anak dara aku ni kann... dia sendiri sambar straw tu tau..geram je aku tengok..haha

ni tengah layan keropok leko..baru reti duk diam sikit

baa cakk!

mata dah kuyu...mama n papa curi masa tido dia...huhu

papamuna cuba pujuk muna suh duk dalam stroller

takde maknenya dia nak...tengok kat belakang tu...banyak orang berjual macam2..kereta n perabot pun ada

pasrah je muna duk dalam stroller bila menyusu..mama mmg tak bawak tikar...last minute plan lah..ampunnn


jumpa abang a.p, bff papamuna ni..berniaga air..dia ada kantin kat smk bako 

teringat pulak pasar malam kat kl..kat sini takde pasar malam...pasar minggu jek..tu pun jauh di kuching

ntah apa dibincangkan...

ni jiran kitorang...part time jer nih..bagus eh.. ramai minat berniaga

yang ni pun kawan papamuna punya biz..bini tetiba baik hati nak belikan jersey kat laki..murah jek pon
tahun 2007 ada lah menang tempat ketiga...tahun ni? tak menang...huhu 
lelaju aku update ni..semangat. hehe..cuaca semalam sangat baik...tak panas...tak hujan...ada sikit je bahang2 panas..biasa ar, tengah hari kan. tapi mood muna tak ikut cuaca lah pulak...sian dia..nak tido tapi tak dapat..lepas 2-3 kali race, makan2 minum2 jalan2...kitorang pun balik..sampai rumah pukul 1:30pm...terus aku mandikan muna dan sama2 tido...-the end-

1 comment:

  1. Teringat aku time tgk regatta kat kuching dlu..time muda dolu2..haha

    ReplyDelete

thanks for your comments (",)

My photo

"i'm still the same old me, loving the same sweet you"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...