Sunday, January 19, 2014

aku, handbag dan kedai mamak

assalamualaikum..kesinambungan entry pasal daiso ni.. nak citer la sikit kejadian yang amat memalukan yang terjadi tempoh hari itteww..huhu..*tutup muka*

alkisahnya, masa aku keluar hari tuh, aku boleh tergatal tangan pulak nak tukar handbag, last2 minit. kitorang pun keluar macam biasa..first kena cari tempat makan. sebab perut dah berkeroncong... kitorang decided nak makan beriyani kat islamic cafe kat kota sentosa. tempat feveret nih.

semua macam biasa masa ni...tenang.





tandoori beriyani for me...


dapat nasi, makan...memang layan, perut tengah lapar. tak yah pikir benda lain. hohoho

ntah macam mana, tetiba aku perasan. ehh? mana beg duit? oh noooo. dalam handbag lagi satu. wallet papamuna pun sama.  dahla masa terperasan tu, dah dekat depan cash register. hadohh..muka aku dah merah2 dah. arghhh..slow2 aku cakap kat papamuna "bang, beg duit tertinggal la. beg duit abang pun sama" diakhiri dengan "macam mana ni"..dia memang bengang la bila aku buat "surprise" camni. haha. ampunnn, bang.

tetiba la kan kedai tu makin ramai orang. cemas..aku dah bayangkan kena basuh pinggan sebab tak dapat bayar..haha! imaginasi...nasib baik tepon tak tinggal. papamuna terus call abang dia yang kebetulan tak jauh dari situ..

mamak kat tempat cashier tu pun hairan masa mula2. tapi eventually dia cool aje. dia kata takpe, pegi la dulu, nanti2 nak bayar, datang balik sini. tapi ofcos la kitorang tak pegi macamtu je..malu beb. beberapa minit kemudian abang ipar aku datang dan dia settlekan bill tu...hikmah di sebalik kejadian ni? dapat makan free..ngeh ngeh..

btw, hari tu macam serba tak kena. aku try pakai tudung style 'hoodie', pastu aku sendiri yang self concious..sepanjang hari tu memang rasa macam 'bad tudung day' je.. 

dah edit pun still nampak...pelik??
tu je nak cerita. tataa~

2 comments:

  1. memang memalukan pn klu cenggini is.. klu aku memang sah dah kene basuh pinggan kat blkg tu..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau xpe..klu tepon pun tertinggal, xtau la aku cane..tp mamak tu memang baik ar..siap usik2 muna..hehe

      Delete

thanks for your comments (",)

My photo

"i'm still the same old me, loving the same sweet you"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...