Wednesday, June 5, 2013

muna's eight months checkup

kesayangan guwe

Assalamualaikum...it's already midnight dan esok nak kije (T_T) nanges dulu...

padahal dah cuti 4 hari tak puas ke cik jah...bukan cuti buat sendiri tau~

haha.. dont get me wrong, my life is not upside down (yet!) i am just too busy with sewing..with work..with hubs..with baby (in no chronological order k)...just too busy lah~

but ada rasa tanggungjawab lak kat blog ni..ye la kan, kalau aku tak hapdate, sape nak tolong hapdate? hihi...dah suruh papamuna dah, takde nya dia layan...fb dia pun dah bersarang..

moving on...

checkup kali ni lain sikit...sebab aku leh terlepas appointment yang dah di set oleh nurse kat dalam kad baby tu...yer la, selalu hari isnin...tetiba lak dapat rabu...tu yang terlepas pandang tu...haha..no stress ok..small matter je, so aku pegi 20th may..

checkup kali ni takde injection, so it was very brief...so kita pun terus ke perkembangan muna setakat ni lah ye:

  • berat jadi 6.7 kg...naik 350g sahaja...
  • tak suka makan, tapi kalau lapar habis dia makan..
  • agak kuat menyusu...sebab tu kurang makan kot
  • bukan ape dia susah nak makan, dia suka main berebut2 sudu dengan mama..tensi mama tau..hehe
  • pastu bila mama suapkan, dia buat muka 'ewww' huhu sabooo je la
  • then mama bagi dia baby bites..at least dia puas hati dapat pegang sendiri ;)
  • dah pandai ambik paci letak dalam mulut, bila boring dia cabut dan campak sesuka hati~
  • dah pandai merangkak actually tapi oh sangat malas...2-3 steps pastu kembali mengesot..
  • dah pandai gurau macam mama... tetiba dia kata "eh! ...  eh! .....eh!" diikuti pergerakan badan yang ada pause2 gitu
  • bangun2 tido terus tepuk amai2...ni mesti kes mimpi main tepuk amai2 ni...hehe
  • ada demam sekali, kalau tak silap 24 may kot. tak lama sehari semalam je
  • macam leher dia dah panjang sikit..lepas baik demam tu...ke mama je yang perasan? hehe
  • suka kalau didirikan sebab dia suka berpaut kat sesuatu..kalau didukung pun dia duk panjat2 perut kita..feeling2 rock climbing seh
  • rasanya tak lama lagi nak tumbuh gigi! 
  • suka ikut semut dengan telunjuk kecik dia...dan suka nak ambik benda2 kecik atas lantai
  • suka bergoyang-goyang macam tengah menari sambil duduk...sambil tepuk2 kaki..
  • sangat banyak air liur ;p
  • sangat suka dibawa bersiar2...tenang aje...takde susu n paci pun takpe..tapi bila kat rumah macam2 lah agenda dia..semua serba tak kena.....huhu
ok lah stop kat sini dulu...dah malas dah otak ni...


tengah kaco nurse rekod perkembangan dia...tu sebelah tangan duk atas meja

bam bam dah dia..hoodie mama buat kali ni fit2 kat badan

tengah cari idea nak kaco mama

waktu senggang mama

tapi di waktu senggang mama suka kaco dia tido, gerammm


last but not least.... 
luv u much ;*



No comments:

Post a Comment

thanks for your comments (",)

My photo

"i'm still the same old me, loving the same sweet you"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...