Thursday, July 18, 2013

muna n the playground

hmm, aku pun tak tau is it playground atau ada nama lain, hentam je la kan..awal bulan july yang lepas aku dan papamuna bawak muna jalan2..yang sebenarnya mama dia ni yang dah gatai sangat kaki nak berjalan...beli kain and whatnot..nak raya ni kan..masa tu belum puasa lagi..


masa ni muna belum 10 bulan...dia pandai merangkak dan nak berdiri, tapi belum pandai berdiri unsupported..so tak banyaklah yang dia boleh main..huhu..kitorang more to lepak santai lepas letih berjalan cari barang yang nak dibeli..hehe


tapi tak banyak pun shopping, just keperluan asas dan restock susu dengan diaper muna..ada jugak beli headband, topi, jelly shoe, dengan baju muna untuk pakai di rumah..selebihnya mak ko ni meroyan beli kain..heheh..rambang mata ku ini..


ada cerita sebenarnya di sebalik jelly shoe ni. tak tau ar boleh percaya ke tak sebab papamuna ni memang suka loya buruk..hehe..masa tu, aku lepas shopping kain, diorang tunggu kat luar kedai, masa kat escalator aku terperasan muna pakai kasut ni, aku tanya 

mama: "eh? bila masa beli kasut ni...sempat eh abang.." 
paspa: "ni muna sendiri yang pilih kat kedai sebelah tu tadi...dah dia pegang taknak lepas, kena la abang beli.." 
mama: "ye ke....haa..ada warna lain tak? pattern lain? (dengan nada SEDIKIT excited ;p)"
papa: "takde..takde...ni yang last piece..takde lagi dah" 
mama: "alaaaa"


tapi tengok gaya pun muna memang suka betul kasut baru dia ni..





haruslah pink kan (^_^) bajet KPOP sungguh.

1 comment:

  1. cntik lah iss kasut tu..aku nak jugak...mana ko beli??

    ReplyDelete

thanks for your comments (",)

My photo

"i'm still the same old me, loving the same sweet you"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...