Wednesday, February 11, 2015

Fasa baru

Assalamualaikum..

Tahun 2015 ni memang banyak mengubah hidup aku..kat entri yang lepas..aku dah announce tahun ni muna bakal menjadi kakak :)

Tahun 2015 ni jugak, status aku sebagai stay at home mom berubah jadi working mom.

Dua2 berita baik ni aku terima dengan hati terbuka dan aku rasa macam doa aku selama ni dah pun termakbul. Alhamdulillah, terima kasih Ya Allah swt..sesungguhnya Engkau Maha Mendengar.

Aku harap aku dapat memikul kedua-dua amanah ini dengan baik..macam aku jaga muna. Aku harap aku dah bagi yang terbaik..sekarang ni dia memang perlu perhatian yang lebih..macam lain sikit perangai dia..suka marah2..mengamuk..menjerit..alahai...tapi ada waktunya lah..dahlah sekarang dia tolak susu fm. Tapi bagus la jugak..umur dia dah 2 tahun lebih..

Aku pun pelik..tak tau la jugak dia macam tu sebab nak dapat adik ke sebab dia kat tempat baru sekarang..tapi dia okay sebenarnya kat sini..ada masanya dia happy sangat.siap cakap rumah baru muna best. Entahlah kan. Bebudak memang camtu kot kan. papamuna cakap kat sini dia macam orang dah besar je..siap suruh aku panggil dia kakak..kalau aku panggil dia muna, dia ingatkan balik, " bukan muna lah, panggil kakak".

Baiklah kakak. Hehe comel je.

Oklah..sekian dulu bebelan aku..nanti aku nak share pengalaman pertama kali menghadapi banjir dalam seumur hidup...kat tempat baru ni...

Btw sekarang aku tinggal kat daerah Lubok Antu. Best kan nama dia? Lubuk Hantu. Heheheh

No comments:

Post a Comment

thanks for your comments (",)

My photo

"i'm still the same old me, loving the same sweet you"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...