Saturday, June 30, 2012

[SEW] jubah moden maternity

Semalam aku dah post jubah yang mimi tempah kat aku. Dah sampai pun kat tangan dia hari ni..gila cepat.syabas pos malaysia. puas hati dapat siapkan jubah untuk bestie yang sama-sama tengah pregnant. dan lebih menyeronokkan ialah dia appreciate dan suka dengan jubah tu~ best je rasa…jubah tu sebenarnya inspired from jubah rana aswad. cantik-cantik jubah dia aku tengok kat fb..very the muslimah yet macam comfy and trendy je..berbekalkan gambar dalam skrin computer dengan ukuran badan yang mimi sendiri sukat dan bagi kat aku, aku pun mulakan journey menyiapkan jubah tu..












Ku sangkakan panas hingga ke petang..haha..ada cerita tak berapa best sebenarnya masa nak menyiapkannya. Dah hampir-hampir nak siap boleh pulak tikus durjana merosakkannya! Rasa nak nangis sama macam masa buat ‘projek tahun akhir’ kat unimas dulu. Haha. Nasib jugaklah aku ni penyabar jugak orangnya so masa tu jugak aku start gunting balik dan jahit balik. Nasib baik satu bahagian je yang rosak tapi yang rosak tulah yang ada detail2..ntah macam mana tikus tu leh aim jubah tu. maybe sebab warna dia hitam.haha ntahla..sebelum ni pun dah banyak baju aku jahit tapi taknak pulak dia kacau. 





tak lama lepas buat jubah tu, aku pun selsema dan sakit tekak..maklumlah, sekarang ni kan musim panas. oh tedah, kesian dengan diri sendiri.hehe.sekarang ni dah 7 bulan beberapa hari. belum ada pengalaman pregnant sampai 7 bulan dan selanjutnya..so ada rasa nerves sket lah..

Selamat berpuasa!

2 comments:

  1. cam ku knal je jubah ni..
    nywy, cantik sgt..thanks!
    nk tempah agi bleh??hehehe

    ReplyDelete
  2. haha, jahat kan tikus tu? boleh je..start pick ur design now~takyah la yg complicated sgt eh...mercy me ;)

    ReplyDelete

thanks for your comments (",)

My photo

"i'm still the same old me, loving the same sweet you"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...