Tuesday, May 21, 2013

Tepuk amai amai..


Assalamualaikum..

lama gak tak update blog eh. hehe. ni nak update ni tapi sikit je ar. ok la kan dari takde lansung ;p 



ni newsletter from babycenter :



"Hello, melissa! 

 Your baby is starting to grasp what it means when someone can no longer be seen, the result of a growing understanding of what's called object permanence. An exciting demonstration of this comes the first time your baby tries to imitate a goodbye wave by twisting a wrist or flapping a hand. Not all 8-month-olds can wave bye-bye,but it's a fun new feat to anticipate. It takes a certain amount of fine-motor coordination to wave in the style of the Queen (or Mom and Dad). "



actually dari 7 bulan kitorang dah ajar muna untuk wave bye2 especially masa nak gi keje. pastu dia ada gak ikut tapi tengok mood dia ar rajin ke tak. 



semalam, masa aku nak bawak dia gi klinik untuk checkup, tetiba dia wave bye2 kat cousin dia, siti (yang ambik gambar ni hehe)..alolo tomey nya tangan kecik tu wave bye2 tanpa disuruh. bila suruh takmo pulak. 

alhamdulillah perkembangan muna setakat ni baik..

as in motor coordination tu, dia tau main tepuk amai2 gak..sekarang ni bila aku start nyanyi "tepuk amai2.." dia dah start tepuk2 tangan dia. kadang2 bunyi, kadang2 tak kena pun.haha..

muna dah semakin paham..huhu. 

malam tadi lepas dia cakar muka aku, dushhh kaki dia hinggap kat pipi aku..adoi..xleh gentle sikit ke nak gerak mama ni sayang oi.. haha geram kot tengok mama liat nak bangun ;p



P/s: muna punye wave style Queen atau ala2 miss universe gitu..'(-.-)

1 comment:

  1. ni mesti bye2 ala2 princess cam gaya mama dia ni..hehehe.. klu yaya penat je ajar.. xde nye nk dibuat nya..pok amai2 pun klu rajin sgt dia tepuk..klu tak siap genggam agi tgn dia..hehe..

    ReplyDelete

thanks for your comments (",)

My photo

"i'm still the same old me, loving the same sweet you"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...