Friday, December 14, 2012

[SEW] inner tudung

salam hari jumaat semua...hari ni aku nak share aku punya percubaan pertama menjahit tudung yang berawning..tapi aku tak suka pakai yang awning keras tu, so aku buat yang lembut punya, biar dia melekap kat dahiku yang jendul ni...hehe

nak buat ni tak susah pun, sebab aku ikut saiz tudung awning atau tudung instant yang aku suka pakai dan lukis lah pola...just that aku pendekkan sebab kononnya nak pakai kat dalam, selendang kat luar..inner tudung la tu...

jom tengok camne aku buat...tunggu sat, ni bukan tutorial tau..kalau nak tutorial, sila gugel k..berlambak di pasaran..hehe


haha very der simple kan? sekali bila sarung kat kepala aku yang comey ni, sendattt! nape tak dapat masuk neh??? rupanya tudung contoh yang aku ambik ukuran tu kain dia sangat lah stretchy..kain yang aku pakai ni kain jersey je..mungkin aku bajet aku kiut macam ni kot :

papamuna's niece yang aku 'paksa' jadi model aku...haha

sempena hari jumaat yang mulia ni marilah kita mencontohi adik manis kita muna dalili ni...kecik2 lagi dah berhijab..huhu, mak dia bila lagi ye???

.
.
.
.
.
.
.



manis tak? manis tak? heheh susah betul nak suruh dia posing pakai tudung ni..pasni bolehlah mama pakaikan tudung comel2 kat muna..manelah tau nanti mama dia pun ikut berhijab...in shaa Allah...;)


hari ni sweetheart mama n papa ni genap 3 bulan...syukur..Ya Allah s.w.t



1 comment:

  1. cute nye dia pakai tudung..nnt besar kne pndai mngaji tau..:)

    ReplyDelete

thanks for your comments (",)

My photo

"i'm still the same old me, loving the same sweet you"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...