Monday, December 31, 2012

muna pegi pengilan!

hari ni hari terakhir bagi tahun 2012...rasanya macam baru minggu lepas aku buat azam untuk tahun 2012..ececeh..azam lah sangat, belum tercapai pun..tapi aku dapat hadiah paling best, yang tanpa dirancang..it's muna ;) Alhamdulillah ..

semalam ada majlis kenduri kawin lagi (pengilan), aku suka pegi kenduri kawin..hehe..last time pegi muna tak ikut sebab dia still so kecik! ade ceritanya kat entri ma, muna nak ikut!

so semalam konfiden je aku bawak muna..kakak2 ipar pun ada, so ape nak risau kan? tiba kat khemah tempat orang makan tu, hari pun mula panas..aku rasa macam bukan panas pagi lagi dah, macam tengah hari je..berpeluh2 aku..tapi pakai payung la. aku mula risau..muna maintain lagi masa tu..tengok2 orang..besar mata dia..

tiba-tiba time aku pegi kat mak pengantin untuk bagi sampul surat yang berisi duit tu, muna dah start menangis! sebab masa tu orang lalu lalang, keluar masuk..maybe dia tak selesa dengan keadaan orang yang ramai dan hari yang panas! maybe gak dia nampak orang ramai tu macam alien dan predator...haha

so aku buat pit stop kat rumah nenek pengantin tu..fuhh fuhh masa ni memang aku dah bermandikan peluh..pastu bila muna dah tenang skit aku try bawak keluar lagi, tapi dia takmau jugak. waa! camne ni?

nasib baik jiran sebelah rumah pengantin, (saudara mara family papamuna jugak) panggil aku bawak muna pegi rumah dia..haa..lega sikit aku...muna pon kat dalam rumah tu ok je dia. tak nangis pun..ye la rumah tu ada baby boy yang tua 25 hari dari muna..suke le tu...ahaha..muna dapat angpau lagi... \(^_^)/

so kitorang bergilir2 lah makan. pendekkan cerita, cubaan muna pegi pengilan turned disaster! haha.sorry lah, takde gamba, tepon aku hilang...papamuna punye keje...haruslah dia ganti dengan yang baru~ tapi takpe, klu korang rindu kecomelan muna, jom kita skodeng muna time dia nak mandi, aku bagi nama video ni 'gediks'. tengokla to find out...ngehehee (masa ni muna baru 2 bulan)



"making definite attempts at socialising"?

mama dah awal2 dedahkan muna dengan orang sekeliling..ramai sekaligus pulak tu '(-.-). aku perasan jugak masa pegi checkup 3 bulan tu, masuk2 je klinik muna nangis tengok orang ramai..tapi sekejap je la nangis dia tu.

siannya muna, mama should do it slowly kan?

No comments:

Post a Comment

thanks for your comments (",)

My photo

"i'm still the same old me, loving the same sweet you"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...