Thursday, May 3, 2012

dinner for two

or...dinner for three, perhaps? malam tadi tiba-tiba je papaluna ajak pegi dine in kat pizza hut...dah lama jugak tak makan pizza so aku on je la..kalau beli pun take away je..stuffed crust please. hehe

sebenarnya masak sendiri lebih puas dan menjimatkan. tapi apa yang aku suka bila makan kat luar ni, rasa macam dating lagi! haha kalau makan kat rumah tu tak lah rasa macam dating..kalau makan kat luar, kena  ambik masa nak mandi, wangi-wangi, kemas-kemas dan jalan pimpin tangan. wa~


kalau makan dengan orang pandai masak ni, lain sikit. ikuti perbualan kami di bawah:

"banyak sangat coriander ni."
"apa menatang coriander tu?" 
"coriander leaf, daun ketumbar..ha, tu yang hijau-hijau tu.."
"oh..." 

"banyak sangat roux la chicken chop ni. tak pandai dia buat. dahlah masin"
"ye ke, bukan pakai tepung jagung ke ni"
"roux, sebab rasa dia dan texture dia"

uh. ok.

tengah hari tadi lepas berhempas pulas masak lunch..(selalu dia cakap "banyak betul masak lauk" huhu bukan apa, taste tak sama..kena buat untuk selera dua-dualah..hehe ) papaluna bawak balik ni:


oh ikan keli! satu lagi makanan yang aku mengidam dah tercapai...pelik jugak, baru je aku tersebut-sebut pasal ikan keli ni kat fb, tiba-tiba dapat..fyi kat sini agak rare ok..ikan keli ada je tapi kedai yang jual ikan keli kena cari la..rezeki..alhamdulillah..and i like my hubby's instinct!

No comments:

Post a Comment

thanks for your comments (",)

My photo

"i'm still the same old me, loving the same sweet you"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...