Tuesday, May 8, 2012

snacking

Hello earthlings..we meet again......today is world snacking day..haha..suka hati kau je ek...apa itu snack? wiki cakap snack ataupun  'makanan ringan' ialah:
"Makanan ringan atau kudapan (Inggris: snack) adalah istilah bagi makanan yang bukan merupakan menu utama (makan pagi, makan siang atau makan malam). Makanan yang dianggap makanan ringan adalah: sesuatu yang dimaksudkan untuk menghilangkan rasalapar seseorang sementara waktu, memberi sedikit pasokan tenaga ke tubuh, atau sesuatu yang dimakan untuk dinikmati rasanya"

aku rasa tak salah kot kalau sekali sekala kita indulge dengan snack. kena la pandai selang selikan dengan buah-buahan ke, sayur-sayuran ke..kalau strict sangat diet tu, boring la.. sebenarnya nak cakap sekarang ni mood nak snaaaacking aje...gambar-gambar ni semua ialah antara yang aku suka makan lately ni..(bukan dalam satu hari ok).ikut selera baby lah ni..hehe

ni inti untuk sandwich telur sebenarnya, dah siap terus makan, tak sempat bergambar

murtabak maggi! yum, sedap dan instant. serving suggestion, picit sos and mayonis kat atas murtabak ni..pastu makan pakai knife n fork..kelas kau maria.

waffle..aku ni pelik sikit, kalau makan waffle dengan butter sahaja. tak pandai makan dengan  benda lain..tapi yang a&w punya campur icecream tu sedap!

mashed potato instant, come to mamaaaa

tiramisu flavour. terbaikkk

eh ini snack ke main course? haha saiz kanak2 punya, snack lah kot..haha

keropok ikan...faveret everr! kat sini mahal gak, kena pandai pilih..kalau tak xde rasa ikan laa

awww...my childhood memory...emping blinjo/melinjo!


kek coklat dap dap dap papaluna buat..he's a great cook! (to me lar..)

suka makan anggur plus it's good for baby

more..for detox..hehe
makan pakai sudu baru style..papaluna ajar ;p
ok dah. ingat ye kawan-kawan, snacklah berpada-pada, terlebih makan jangan sekali..okies

remember this too:

"one moment on your lips, forever on your hips" 

the choice is yours
(◕‿-)

No comments:

Post a Comment

thanks for your comments (",)

My photo

"i'm still the same old me, loving the same sweet you"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...