Tuesday, May 29, 2012

6th months

is just two days away! wah cepatnya masa berlalu...tak lama lagi nak puasa..time tu maybe dah 7 bulan..last time pregnantkan kembar, aku tak puasa..hehe tak larat kalau tak makan..cakap pasal makan, lately ni aku rasa aku tak pilih makanan yang terbaik lah. i feel so guilty ;(

susu? susu ibu anmum materna yang saiz kecik pun aku tak larat nak habiskan..kotak dia dah kena buang tapi kalau tak silap within 1 month kena habiskan..masa tu baru nak masuk 12minggu aku dah start minum..tapi biasa la, masa mula2 je semangat..pastu slow...pastu tak minum lansung..masih banyak lebih...again, i feel so guilty! tapi aku agak rajin minum air soya. does that count?

image googled

sekarang perut dah obvious dah tapi still kakak ipar aku cakap perut aku tak besar..sama macam perut dia time tak pregnant..tu kata dia la..haha maybe sebab badan aku besar, so tak terbojol sangat kot perut ni..tapi papaluna cakap besar..that day, masa last check up, ada sorang nurse muda ni tekan-tekan perut aku, pastu sampai kat tulang pinggul..dia tekan..tekan..pastu dengan wajah kehairanan dia tanya, "eh apa ni?" aku cakap la, "err...tulang saya.." pastu dia hairan dan cakap "ye ke.." siap panggil kawan dia, then kawan dia cakap "baguslah tu, pinggul besar, senang nak beranak.."

Iliac bone lah yang dimaksudkan tu..tengok gambar bawah ni:

image from www.pregnancy-and-giving-birth.com


aku tak tau la nak gelak ke apa..is my pelvis THAT big??

No comments:

Post a Comment

thanks for your comments (",)

My photo

"i'm still the same old me, loving the same sweet you"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...