Thursday, September 26, 2013

muna n the scooter

hi korangs..best kot blogwalking...meriah la sikit aku punya dunia maya ni..baru terkial2 nak follow geng gojes..terasa kerdil diri ini tatkala melihat blog2 supermom yang memang gojes2 belaka..hihi

tengok2 folder gambar sendiri, aku pun dah pening2 lalat dah ni...beribu2 lemon gambar dalam laptop ni, am not kidding k...dah try nak upload kat google drive, depa pun takmau...terlebih had sudah..nak beli external drive macam sayang duit pulak..tapi risau aku kalau2 gambar2 ni semua hilang...oh tidakk....

alaa..bukan gambar apepun, aku memang suka snap2 gambar, mostly pakai tepon je pun since kamera aku dah rosak. huhu..

anyways..aku nak share aktiviti kitorang kalau weekends, kalau tak melencong kemana2...kitorang akan gather2 (family mertua) sebab semua rumah dekat2..kira merapatkan silaturrahim...4 buah rumah berderet, first rumah PIL, pastu ketiga-tiga tu umah kakak2 papamuna..bilalah agaknya turn kitorang pulak ada rumah sendiri? hmm..

kalau anak2 buah dah berkumpul..boleh migrain ko tau. hahaha...gile lah penangan budak2 ni...tapi kadang2 best gak diorang ni, boleh diharap. aku slalu je suruh diorang macam2..tapi kena bagi upah la...kalau tak, lambat cerita..all in all, it's a win-win situation..huhu

taraaa~ scooter yang dah menunggu kehadiran muna


alamak kaki tak sampai nak tekan minyak

lalala...nasib baik ada orang tukang bawak scooter...meet kakak pika, adik bongsu abang kamal

ok, muna nak pegi mana lagi?

part yang paling best ialah, muna ni cucu yang paling kecik. kira the latest one..kalau tunggu adik papamuna kawin, maybe lambat lagi...kalau kakak2 muna pun macam lambat lagi jerr...menurut firasat aku la...hihi..tapi kalau nak ada cicit maybe tak lama lagi. tunggu kamal dan wife dia ada anak. omg..kalau kamal sepatutnya panggil aku 'cik is' then anak dia panggil aku apa ek??? hahaa...


sebagai cucu paling kecik dan tomei, barang2 kazen2 dia banyak yang dapat kat dia..contohnya, scooter ni...biras aku cakap 'is. kalau muna nak main scooter ni, ambik la bawak balik rumah, abang atiq dah taknak main sangat benda ni'...

muna jom. hehe

2 comments:

  1. Cantiknya scooter muna...oh geng gojes rupernya ye...nanti beramah selalu ye leh kenal lagi lama

    ReplyDelete
    Replies
    1. iyer lah umi qi..kite newbie..slalu skodeng blog umi qi tu..salam kenal ye..*hugs*

      Delete

thanks for your comments (",)

My photo

"i'm still the same old me, loving the same sweet you"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...