Tuesday, September 24, 2013

muna is one! happy birthday sayang ;)

assalamualaikum...sedar tak sedar muna mama ni dah setahun~ 

ponnnn ponnn!!!perhatian semua, iolss dah setahun okeyh
seronok sangat ada anak kan. hidup memang banyak berubah. kadang2 aku mengeluh jugak sebab sejak muna mengambil tempat dalam hidup aku dan papamuna, susah aku nak cari masa untuk diri sendiri. even untuk buat entry, amatlah payah. sebab bila aku betul2 ada masa, it's either aku akan ngantuk atau memang takde mood untuk menulis. sememangnya, aku kaki tido..haha

tapi...tapi bila tengok muka muna...mata si cantik yang merenung tepat ke dalam anak mata aku, aku tau dah yang aku sekarang bukan kena jaga diri sendiri je..wake up is, wake up. 

sebelum birthday, aku memang tak plan apa2 untuk muna. despite angan2 aku yang macam2 tu..."nanti kalau muna setahun aku nak buat macam ni...buat macam tu.." siap ada entry "blow the candles and make a wish" lagi tu...ye aku memang kuat berangan...

sampailah ke hari ulang tahun kelahiran muna, 14 september yang lepas, aku still blur. "eh takkan laaa tak celebrate hari jadi anak...at least ada la gambar untuk kenang-kenangan"...aku pun cakap kat papamuna, "bang, jom kita beli kek muna, pastu kita bawak la dia round2 kejap, hari ni kan hari dia" as usual, papamuna tak banyak membantah. 

birthday girl pakai gaun yang mama buat ;)

so simple tapi aku puas hati..hehe
nama pun birthday girl kan, tak sah la kalau tak potong kek...hihi...tapi kan ada satu benda aku terkilan...hukhuk...orang lain sambut birthday anak, ada jugak yang jemput my FIL untuk baca doa...tapiiii untuk cucu kesayangan ni, kitorang boleh LUPA baca doa..huhu...dah nyanyi lagu happy birthday, terus tiup lilin dan potong kek..very the western style...mentang2 menu pun western...xsuka2!

hi cik adik...belum lagi laa
eh nape ada orang nyanyi2 kat sana tu??
oo..diorang nyanyi untuk muna rupanya...hurm..okey, sekarang boleh potong
ok ker kek ni, jom muna test dulu...erm...not bad lahh
oopsiee...sedap la mama..jangan letak gambar ni kat blog tau...huhuh

last minute punya plan, so result nya pun kategori last minute jugak la ye...tapi aku tak kesah...sebab aku tak suka nak pening2 kepala memikirkan yang tak ada...lebih baik aku fokus dengan apa yang ada...hehe..

birthday girl, jauh menung nampak? huhu
ala sayang mama ni, senyum la sikit....
aaa...ok lah tu...senyum kena paksa ke ni? hehehe
muna bukan ape mama, muna tek berani la tengok bola2 ni...besar sangat..takut tenggelam...huhuh
haa yang ni muna suka...
eh, mana hon dia mama?
back to this car...yang ni best ma, ada hon hon...hehe
mama...mama.....where are youuu
lalala~mama jangan pegi jauh2 tau..kita main bola baling nak?
wow...best lah motor ni mama, nak satu? amboii

*****************

nak dijadikan cerita, masa keluar bawak muna jalan2 tu, sempat aku selesaikan semua yang berikut.. ecewah:


  • order cake american chocolate (aku tak feveret kek lain), 
  • beli wrapping paper polka dot 
  • belon warna warni 
  • tali putih tu 
  • print alphabets 'happy 1st birthday muna' (semua untuk aku buat backdrop tak semenggah yang kakak ipar aku gelar 'pelamin' muna...hahaha..ribbon tu lebih ribbon masa kamal nikah haritu..pastu aku duk gulung2 ribbon tu guna skill yang aku blaja masa sekolah rendah dulu. pehh..)
  • sempat gak aku beli yang headband bintang2 tu tak sampai rm2 aku beli..seringgit berapa ntah, suka sangat tengok muna pakai sebab matching dengan baju..
  • beli barang2 makanan..

tapi satu benda lagi yang aku agak terkilan. pengajaran untuk lain kali, jangan sesekali beli belon sepeket aje...beli la 10 paket ke...sebab dalam satu paket tu 3 ketui je yang dapat diselamatkan..yang lain bocor...hampeh tul...huagrrh..

pelamin tak semenggah  :P
feel tuu makan..feveret everr katanyaa
dari segi makanan pulak, aku tau dah, memang takde masa nak prepare makanan sangat, ingatkan nak buat mee..tapi sape nak masak? aku bz kot buat pelamin muna...kehkeh...papamuna pulak bz setup 'warung' dia untuk orang lepak2 tengok bola. so aku pun suggest beli makanan frozen je. antara menu yang ada ialah popcorn chicken, french fries, coleslaw, nuggets, keropok cheese, air milo ais dan kek.. nasiblah...aku tak jemput ramai pun...huhu

jemput makan ye apa yang ada...haha
***btw, birthday muna tahun ni best, sebab jatuh pada hari sabtu...hari isnin cuti umum bersempena hari malaysia...masa malam birthday tu, orang lain bz tengok bola, pastu jiran depan rumah buat concert sebab esoknya tu majlis perkahwinan anak diorang...so, memang meriah. tapi aku pening2 jugak sebab kerja menjahit menimbun...

Apapun, Alhamdulillah aku sangat happy sebab muna enjoy birthday nye..(i hope so)..dan aku pun enjoy walaupun disambut dalam keadaan yang last minute dan banyak sangat kekurangan...

masuk je pukul 12:00 aku up status ni kat FB:

"Happy Birthday to the One & Only Muna Dalili. from Mama Is & Papa Alok"

sayanggg muna anak mama.
::hugs & kisses::

(っ◕‿◕)っ      (◕‿◕✿)



2 comments:

  1. Happy birthday muna comel.. comel la.
    aunty adore headband star tu.. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanx hayati..tu la, memang best buy headband tu..hehe

      Delete

thanks for your comments (",)

My photo

"i'm still the same old me, loving the same sweet you"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...