Monday, November 26, 2012

makan hol luna-luna

kalaulah...kalaulah kan, kembar luna-luna masih ada, diorang dah 3 tahun dah.. sobs...sedar tak sedar dah 3 tahun rupanya..bayangkan ada 2 baby yang mukanya seakan-akan muna, tapi dah besar sikit..dan berjalan kesana kemari..hmm..

orang kata yang dah pergi tu usah dikenang, yang pergi tetap pergi, hanya doa dan al-fatihah buatmu sayang.

jumaat lepas ada buat "makan hol" atau tahlil arwah..luna tuma'ninah pergi pada 19 oktober, luna tsara pulak pada 20 november. tapi papa n mama dah sepakat nak buat satu je tahlil arwah. lagipun, luna-luna kan share satu plasenta. mama tau, pemergian luna-luna memang banyak hikmahnya dan mengubah mama menjadi seorang yang lebih baik dari yang sebelum ni. mudah-mudahan. mama redha. In Shaa Allah ;)

tahun 2012

tahun 2010
masa makan hol 2011 mama takde, sebab demam, kalau tak silap..papamuna je sorang balik kampung masa tu..sebelum ni plan nak buat sekali dengan doa selamat adik luna-luna, muna dalili ni..tapi my FIL tak galakkan..bila pikir2 balik macam tak sesuai pun ada kalau nak buat sekali..huhu

Allah s.w.t tu maha adil kan..Dia takkan bagi kita sedih lama-lama..syukur tak terhingga. muna hadir dalam hidup mama, mengubat rindu..

oklah taknak sedih2..semoga roh luna-luna dicucuri rahmat dan damai di sana yea...amin.. ;)

2 comments:

  1. semoga roh2 si tomey ditempatkan di kalangan org2 beriman..insyaallah :)

    ReplyDelete
  2. terima kasih...n amin ;)

    ReplyDelete

thanks for your comments (",)

My photo

"i'm still the same old me, loving the same sweet you"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...