Saturday, November 17, 2012

Muna's second month checkup

3 hari yang lepas, iaitu pada birthday aku, muna sudah pun berusia 2 bulan..sayang dia...tapi pada hari tu juga, ada appointment checkup 2 bulan dekat klinik kesihatan. aku plan nak jalan-jalan lah lepastu, bawak muna tengok dunia luar, as i've promised earlier..

entri ni banyak gambar collage..so prepare mata korang, dah macam buku komik dah ni...haha



lepas kena inject, muna nangis sekejap je, good girl.. ;) itupun sebab nurse suruh pegang lutut muna kuat2..dah kuat pun nurse suruh kuat lagi..mana muna tak nangis..

lepas settle semua, enjin kereta pun dah start, dialog seperti berikut pun berlaku:

"nak gi mana pasni bang? jom gi makan dululah"
"abang rasa nak makan roti canai lah..teringin"
"hmm, kalau camtu, pegi tempat yang tak ramai orang lah, dan open sikit..'kedai mamak 1 malaysia' ok kot"
"ok lah"
"pastu kita pegi unaco je lah..nak beli botol susu muna yang besar sikit..botol yang ada ni kecik..muna dah banyak menyusu"
"kalau camtu, sayang naik atas, abang jaga muna dalam kereta"
"ala bawak sekali la, sekejap je. kalau dalam kereta kang panas pulak"
"ok lah"


mama makan pakai sebelah tangan je tau..mama kan terer ;)

sejuknya aircond ni, sabar sayang sekejap je lagi


nasib baik muna tak mendera mama, relax je dia, mama bawak dia naik supermarket pun dia tido je..mungkin sebab dah bagi panadol syrup tu lepas kena injection..on the way balik pun dia tido.


My 2 month old pwincess, shoo somel. hehe

macam ni lah anak mama..kesian gak dengan muna, mama tak beli stroller untuk dia, mama ingat nak beli baby carrier je la, tunggu leher muna dah boleh tegak sendiri dulu ye..bukan apa sayang, mama rasa macam sekejap je muna pakai stroller nanti tak berbaloi pulak..lagipun mama ni kalau berjalan nak cepat je, so baby carrier is the way to go~

ok lah, itu je nak cerita..salam sayang dari mama muna ;)




as for now, mission accomplished.

3 comments:

  1. hye dear! ur princess so cute lah..leh plak ada dialog dlm en3 ni ek..hehe..nywy, nk suggust btter ko beli kain poncho or wrap tu rather than carrier coz ak br je beli carrier yg 6 in 1 punye means baby NB pn leh dibaringkn..tp syg si yaya aku lgsg xnak duk dlm..rimas kot..ak ingt kne beli poncho gak nnt..terbang duit mama syggg oiii!hahhaa..

    ReplyDelete
  2. thanx yunk~ your princess bam2 lagi schomell..hehe..aku gugel poncho, lain yang kuar..baby sling ke maksud ko ni? haha sape suruh beli tak tanya yaya dulu..kan dah dia takmo pakai...*wink2*

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah baby sling..bahasa org kg pggil poncho je..kih2..

      Delete

thanks for your comments (",)

My photo

"i'm still the same old me, loving the same sweet you"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...