Tuesday, October 8, 2013

Deja Vu di Taman Buaya

deja vu...di taman buaya
sebenarnya kan....aku dah seminggu lebih cuti..macam eh, cepatnya masa berlalu..aku berharap je banyak kerja yang selesai..tapi masih bertimbun banyak tuuu jugak. hihi. dalam cuti2 tu, hampir setiap hari keluar, aku ni mana suka lekat kat umah. haha, biarpun nak pegi warung je makan roti canai. asalkan ada hirup udara segar, hati aku senang...sempat bawak muna pergi tengok buaya. 

ada gak mixed feelings, macam eh tak bahaya ke, kang tak tido malam pulak anak aku tengok buaya ganas sangat...(fikir aku, takpe la, muna dah besar..dah nak masuk setahun sebulan..besar ke pun? hehe) 

eh tak. sebelum tu aku dah berubah fikiran, dah pegi pun semenggoh nak tengok orang utan, tapi sampai2 pukul 4 pm..dah tutup. tu la sibuk round2 cari barang...santai2 tak sedar dah lewat..taknak lah balik kosong macam tu je kan..so taman buaya it is. jong's crocodile farm & zoo nama tempat ni, tutup pukul 5 masih ada masa~

masa mula2 masuk akan nampak gambar ni...

sarawak ni banyak buaya, so kira ok lah kitorang perkenalkan kat muna haiwan ini...selain dari haiwan2 yang biasa muna tengok seperti kucing, ayam, burung, cicak, semut,ulat gonggok, lipan (err ni tak sempat tengok dah lari duluuu) dan anjing.

waktu ni sejuk tau, sebab dah petang dan baru lepas hujan

muna memang suka tengok haiwan...semua toddler pun curious kot kan..

haiwan ni comel gile...lupa la nama dia


tengok muka nerves muna tu, haha...kat atas tu burung merak...dekat sangat jarak, mana tak nerves ;p

aah...lega burung merak da turun

berjanggut la nak tunggu dia melebarkan sayap kat belakang tu...huhu

banyaknya!

gemuk hokey.

hi encik buaya..encik ni 'buaya' ke?

itik kan ni? hehe

mini waterfall

yang ni aku slalu tengok kat sekolah aku dulu..dia suka curi bekal orang tau..huh

tak puaslah tengok kau, buaya.

dunno what's on muna's mind...yang pasti, banyak yang dia dah tengok...hehe

oleh sebab kitorang pegi lewat, takde show buaya makan daging bergantung tu, banyak jugak yang kitorang tak sempat tengok. sebahagian gambar ni pun dari anak buah yang pegi lawatan siang tadi..huhu, memang tak plan betul2 pun. rasa nak pegi lagi..

tapi ada sesuatu sangat dengan taman buaya ni tau. aku tak pernah pegi sini, seingat aku la. tapi kenapa macam familiar je semua, macam pernah tengok, macam pernah pegi..ish memang deja vu..


video

video buaya di beri makan...agak bising sikit so boleh mute la korang

k bye!

3 comments:

  1. aku rse kan is mesti ko prnh pi dlm mimpi kot dlu..hehhee

    ReplyDelete
    Replies
    1. maybe la kot mek..aku pun pelik..kot2 sbb aku dok gugel2 sblum pegi kot?

      Delete
  2. Waaaa sonok jong's crocodile farm & zoo...ternyata kepuasan melihat haiwan2 yg bermacam2 tempat....memerang tuh so cute... :)

    ReplyDelete

thanks for your comments (",)

My photo

"i'm still the same old me, loving the same sweet you"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...