Monday, October 21, 2013

stay at home mom

video

muna dah dapat melangkah jauh sikit...yeay! 
alhamdulillah, mungkin tak lama lagi, dia akan bebas ke sana sini..
dan aku kena bagi lebih pengawasan kat dia
pagar yang pendek tu kat dapur dah pasang
kat depan belum lagi

setelah berbincang dengan papamuna...
aku rasa aku dah tak keje lagi lah.
aku keje ape sebelum ni? leh baca kat sini
tapi maybe there's a few things yang aku kena settlekan
sebelum leh jadi stay at home mom
mampu kah aku?
tapi sebelum ni from 7 months pregnancy sampai muna 4 bulan, 
aku memang stay at home je

so lucky yang kat rumah pon dapat cari income lagi
aku kan menjahit..mesin pun dah bertambah jadi 3
(ada satu lagi serger yang aku geram nak beli
duk diam2 dulu kat wishlist
mana tau ada rezeki lebih nanti kan)

but still kerja aku banyak kat rumah ni,
ada 'regular customer' gituu
so right now, ia terpulang pada aku je lagi
nak buat duit ke taknak? hehee..

tahniah anak mak dapat kaki
good luck to myself..
bukan senang nak jadi stay at home mom ni.
walaupun aku selalu mengimpikan untuk jadi a career woman
sesuai dengan kelulusan yang aku ada
infact i've worked hard for it...
tapi jadi full time housewife pun aku suka 
since sekarang aku ada amanah untuk dijaga
it's my own little daughter.
mama sayang sangat kat dia.

aku percaya
Allah dah menetapkan yang terbaik untuk aku
       dan aku terima semua dengan hati yang terbuka..
insyaallah


3 comments:

  1. alooo! terbalik pulak dgn kite.. kite nak stay at home, jadi fully housewife & mommy, tp hubby suruh keje, hahaha~~

    ReplyDelete
  2. wahhh best nya pandai menjahit.nt leh rara tempah.tahniah muna dpt kaki~ jenuh lah ibuu nk kejar pas ni.

    ReplyDelete
  3. tahniah is dpt job paling best kat dunia..siyesly..i hope i can do that too.. huhuhu..

    ReplyDelete

thanks for your comments (",)

My photo

"i'm still the same old me, loving the same sweet you"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...